Logo


God investeringsrådgivning

God investeringsrådgivning tager altid udgangspunkt i dig og din personlige investeringsprofil. Vi tror nemlig på, at god investeringsrådgivning i sidste ende resulterer i et ekstra plus på kontoen.

Der er mange ting, du skal forholde dig til, når du vil investere dine penge, og vi hjælper dig gerne med at finde den løsning, der passer bedst til dig og dine behov.

Når vi her i Djurslands Bank rådgiver dig om investering, baserer vi altid vores anbefalinger på din personlige investeringsprofil.

Læs mere om investeringsprofil

Investering i værdipapirer

Når du investerer, kan du gøre det på flere forskellige måder. Du kan f.eks. købe aktier eller investere i investeringsforeninger.
Når du investerer via en investeringsforening, køber du dig til muligheden for en meget stor risikospredning på mange forskellige papirer.

Djurslands Bank samarbejder med investeringsforeningen BankInvest, hvilket giver dig en række muligheder:

  • Professionel og aktiv pleje af dine investeringsforeninger
  • Investeringer, der passer til dine ønsker og behov
  • Mulighed for at investere ansvarligt og bæredygtigt

Læs mere om de investeringsprodukter vi tilbyder:

Book et møde om investering

Kontakt din rådgiver eller book et investeringsmøde for at høre om dine muligheder. Vi vil gerne være med til at passe på din investering.


Nyt fra finansmarkederne

Vores samarbejdspartner, BankInvest, kommer her med et aktuelt input fra finansmarkederne.

Update fra finansmarkederne - april 2024

Efter en virkelig flot fremgang på aktiemarkedet i første kvartal, har vi set pres på kurserne i april. Usikkerheder som geopolitiske spændinger og højere obligationsrenter udfordrer aktiemarkedet, men der er bestemt også positive tendenser. Se med når BankInvest giver en status på finansmarkederne.

Husk at du altid er velkommen til at tage fat i din rådgiver i Djurslands Bank, hvis du har spørgsmål - også til eventuelle investeringer.

Værdien af investeringsrådgivning

Det er for risikabelt at investere

En ting er sikkert: 100 kroner i dag er ikke det samme værd som 100 kroner om et år. Hvis du ingenting gør, og inflationen spiser sit, mister du købekraft. Hvis du omvendt accepterer en vis risiko for tab, kan du forvente et højere afkast, men også risikere at tabe penge. Derfor er det en god idé at få rådgivning, så du kan afveje forventningerne op imod:
• Din samlede økonomi og beløb til rådighed
• Investeringshorisont
• Appetit på og plads til at tage en risiko

Rådgivere vil bare sælge mig det dyreste – det er billigere at bruge en uvildig rådgiver

Uvildige investeringsrådgivere hævder ofte at have lavere omkostninger. Èn uvildig rådgiver var endda så sikker i sin sag, at han udfordrede pengeinstitutterne til et væddemål om, hvem der var billigst. Det væddemål tabte han.

Jeg har brug for reserver

Forbrugerrådet anbefaler at du har en økonomisk buffer til uforudsete udgifter. Men hvor mange penge skal du gemme i madrassen? Det kommer an på: Bor du i eget hus eller til leje i en lejlighed? Har du bil eller planer om at rejse? Er du alene, eller er der andre, du skal forsørge? En tommelfingerregel siger, at en buffer svarende til nogle måneders løn er god at have. Du bør grundigt overveje at investere de midler, du har på kontoen ud over den buffer, der passer til dig og din situation.

Jeg gør det selv, for så undgår jeg omkostninger til forvalter og pengeinstitut

Undersøgelser viser, at afkastet ved gør-det-selv strategien er markant lavere end for professionelt forvaltede porteføljer. Det mistede afkast er dog højere end de sparede omkostninger. Ved at investere gennem en investeringsforening får du en professionel strategi, udvælgelse af papirer, spredning og pleje af porteføljen. Det formår de færreste gør-selv-selv investorer at gøre selv.

Investering er for dyrt

Ved ikke at investere får du et forventet tab svarende til inflationen (ca 2 procent om året). For den gennemsnitlige danske investeringskunde er kombinationen af pengeinstitut og kapitalforvalter den bedste og billigste løsning, når der kigges på den samlede omkostning til rådgivning og forvaltning.

Det er meget billigere at investere i en ETF/ Indeksfond

En rapport fra Copenhagen Business School fastslår, at der for en investeringshorisont på 3 år + vil være et merafkast i forhold til markedet i aktive fonde. Der kan også findes rapporter, som viser det modsatte. En skævvridning i nogle analyser er, at der ofte indgå gebyr for rådgivning i de aktive fonde, mens betalingen for rådgivningen ikke medtages i de passive.

I tilbyder kun produkter fra BankInvest – hvordan kan jeg stole på, at det er det bedste?

Vi har valgt at lade BankInvest hjælpe os med, hvem der er dygtige kapitalforvaltere. På de områder, hvor BankInvest ikke selv har ekspertisen, bruger de andre leverandører, eksempelvis på deres ejendomsprodukt. Ved at have et tæt samarbejde med BankInvest giver det os mulighed for at have indflydelse og sikre os, at de produkter, der tilbydes er af solid kvalitet og passer til vores kunders behov.

Ansvarlig investering gennem BankInvest

Er du interesseret i at høre mere om ansvarlige investeringer, så er BankInvest et godt bud.

Det stigende fokus på ansvarlighed har bredt sig til investeringsområdet og efterspørgslen efter mere ansvarlige investeringsmuligheder bliver mere og mere udbredt.

Læs mere om ansvarlig investering.

Sammen med vores samarbejdspartner på investeringsområdet BankInvest tror vi på, at virksomheder skaber mest værdi ved at drive deres forretning ansvarligt.

Læs mere om bæredygtighed på bankinvest.dk