Logo

Helt klassisk holdsport. På banen og i banken

- Vi skifter ikke lige en rådgiver ud midt i et møde, griner Peter Bredal. Ved siden af jobbet som områdedirektør i Djurslands Bank er han sportschef for håndboldligaholdet Skanderborg Aarhus Håndbold og træner for VRI's U15-håndboldpiger, og håndbold har været en fast del af hans liv i så mange år, at boldens seks- og femkantede mønster nærmest er brændt ind i hænderne.

Som søn af en halbestyrer fik Peter Bredal sporten ind med drikkedunken.

Bellevuehallen i Risskov blev en daglig legeplads, og på et tidspunkt gik han til fire- fem forskellige sportsgrene på én gang. Til sidst var det dog håndbolden - sporten, der blev opfundet i Danmark for mere end 100 år siden - der løb afsted med hans hjerte

- Det, man er bedst til, er jo nok også det, man synes er sjovest. Og jeg spillede på et hold, der vandt næsten alting, lyder med et smil fra Peter Bredal, som i dag er både områdedirektør i Djurslands Bank, sportschef for herrerne i Skanderborg Aarhus Håndbold - der spiller i Danmarks bedste række – og træner for VRI’s U15-håndboldpiger.

Holdsport lærer dig så meget mere

Som aktiv nåede Peter Bredal at spille på liganiveau i både håndbold og tennis, og efter at håndboldskoene blev til ”kan bruges i haven”-sko, fulgte mange år i håndboldens tjeneste som enten chef- eller assistenttræner på liga- eller 1. divisionsniveau.

I 2016 skiftede han så til en post som sportschef i Aarhus Håndboldklub – fordi antallet af træningspas på en uge var steget til et niveau, der var svær at kombinere med fuldtidsarbejde.

- Sideløbende med, at jeg selv spillede, blev jeg også træner allerede fra en tidlig alder. Ledelse og at skabe resultater gennem andre har altid virket spændende, fortæller Peter Bredal, der ikke kun forelskede sig i håndbold, fordi han var god til det. For hvis det kun handlede om evner, kunne tennisketcheren godt have smashet håndbolden ud af banen.

- Individuel sport lærer dig at præstere selv. Holdsport lærer dig så meget mere, eksempelvis om at være et team, konstaterer han.

Til eksamen hver eneste uge

Det er bestemt ikke ukendt, at ledere fra sportens verden hentes ind i erhvervslivet for at inspirere og motivere. Det er heller ikke ukendt, at der ikke altid kan sættes lighedstegn mellem elitesport og erhvervsliv.

Som både håndbold- og bankleder har Peter Bredal gode forudsætninger for at vurdere både lighederne og forskellene.

- Den største forskel er, at du i håndbolden er til eksamen hver eneste uge. Hvis der er en spiller, der ikke er god nok, så skifter du ham bare ud.

- I banken går det trods alt lidt langsommere, og vi skifter ikke lige en rådgiver ud midt i et møde, griner Peter Bredal og understreger, at der naturligvis på både håndboldbanen og i banken er fokus på at udvikle spillerne/medarbejderne.

Og det er nok der, den største lighed findes. Ikke mindst fordi Djurslands Bank ikke opstiller individuelle mål for de enkelte medarbejdere.

- Vi er en teambaseret bank, hvor alle er med – og hvor alle skal bidrage. Sådan er det i elitesport, og sådan er det på en arbejdsplads. Som leder er det derfor dit ansvar at sørge for, at alle er med.

 

Christina hjælper mennesker

John elsker sin gamle Honda

Peter tror
på holdet

Claus er vild
med vinyl

Christian
stiller krav

Hans nørder
med biler

Anders elsker landbrug

Christian dyrker det originale